تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۱
جالب است ۰
اقدام قاهره به افزایش و تقویت حضور نظامی خود در صحرای سینا با واکنش‌های تندی در داخل سرزمین‌های اشغالی مواجه شده و محافل صهیونیستی از ارتش این رژیم خواسته‌اند، خود را برای رویارویی نظامی احتمالی با مصر آماده کند.
بیدار باش هارون در مقابل اسرائیل
به گزارش مردم فردا، از زمان آغاز جنگ اسرائیل در غزه در پی عملیات طوفان الاقصی در 23 اکتبر 2023 روابط مصر و رژیم صهیونیستی شاهد چندین دور تنش بوده که آخرین دور آن به چند هفته اخیر هم‌زمان با رونمایی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از طرح «کوچاندن فلسطینی‌های نوار غزه» به کشورهای مصر و اردن و استقبال رژیم صهیونیستی از این طرح برمی‌گردد.
درحالی که دو کشور اردن و مصر، هر دو بنابر ملاحظات امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی با اجرای این طرح مخالفت کردند، به ویژه مصر که دارای مرزهای مشترکی با نوار غزه است و در جوار آن نوار قرار دارد و این می‌تواند، مصر را به عنوان گزینه اول اجرای طرح تبدیل کند.مخالفت‌های مصر با اجرای طرح به اظهارات مقامات مصری و موضع‌گیری رسمی محدود نشد، بلکه ارتش مصر اقدام به تقویت حضور نظامی خود در صحرای سینا برای مقابله با هر گونه اقدام احتمالی در کوچاندن فلسطینی‌های نوار غزه به سمت صحرای سینا کرد.
افزایش و تقویت حضور نظامی مصر در صحرای سینا با واکنش‌های گسترده‌ای در داخل سرزمین‌های اشغالی مواجه شد. برخی از محافل رسانه‌ای رژیم صهیونیستی این حضور نظامی را از یک سو اعلام جنگ از طرف قاهره به تل‌آویو و از سوی دیگر، نقض توافق صلح «کمپ‌دیوید» تلقی کرده و از سناریوهای مختلفی از جمله رویارویی نظامی بین مصر و اسرائیل سخن گفته و نسبت به آن به سران رژیم هشدار دادند.
  
هشدار جهت آمادگی برای رویارویی نظامی
در بحبوحه تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه، رسانه‌های عبری زبان گزارشی جنجالی با عنوان «برای مقابله با تهدید نظامی مصر به آمادگی فوری نیاز است» منتشر کردند.وب‌سایت عبری زبان «nziv» با انتشار این گزارش از ارتش رژیم صهیونیستی خواست، خود را برای احتمال جنگ با مصر آماده کند و به دنبال تشکیل یک جبهه نظامی، دیپلماتیک و مالی برای مقابله با تهدید فزاینده مصر باشد.این گزارش یک مطلب بی‌اهمیت نبود، بلکه در چارچوب مجموعه گزارش‌ها و اظهارات اسرائیلی منتشر می‌شد که نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده رژیم از تقویت و افزایش حضور نظامی مصر در صحرای سینا است.اگرچه قاهره تاکنون هیچ واکنش رسمی مبنی بر قصد ورود به درگیری نظامی نشان نداده، اما واکنش رسانه‌های مصری شدید بود. آنها نسبت به عواقب هرگونه تشدید تنش از سوی اسرائیل هشدار داده و ادعای تهدید امنیت این رژیم از سوی مصر را رد کردند.سؤالی که مطرح می‌شود، این است که آیا واقعا در برابر رویارویی نظامی بین مصر و اسرائیل قرار داریم؟ یا صرفا تشدید رسانه‌ای است که در پی تحقق برخی از اهداف سیاسی است؟
  
گزارش وبگاه عبری «nziv» روی چند محور تمرکز می‌کند که مهم‌ترین آنها ارزیابی قدرت نظامی مصر، توان رزمی رو به افزایش ارتش مصر و آموزش‌های مستمری است که ظرف 20 سال گذشته ارتش مصر برای حفظ توان رزمی نیروهای خود و حتی بالا بردن آن انجام شده است.در ادامه گزارش این سؤال را مطرح می‌کند که «اسرائیل با سناریوی حمله غافلگیرانه مصر چگونه برخورد خواهد کرد و ارتش اسرائیل چگونه می‌تواند با عملیات هلی‌برن احتمالی نیروهای ویژه مصری یا حتی حملات موشکی گسترده آن به مراکز و پایگاه‌های راهبردی اسرائیل مقابله کند؟
در این زمینه، گزارش اصطلاح «بیدار باش هارون» را ابداع می‌کند که طرحی پیشنهادی برای انجام حمله گسترده پیشگیرانه علیه مصر است تا برتری نظامی اسرائیل در صورت درگیری بین این رژیم با مصر را تضمین کند.همان‌طور که اشاره شد، قاهره واکنشی رسمی به این اظهارات نداشت، اما در عمل آمادگی نظامی نیروهای خود را بالا برد، «عبدالمجید صقر»، وزیر دفاع مصر شخصا از واحدهای رزمی مستقر در سینا بازدید کرد و در خلال این بازدید بر آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه تشدید تنش با اسرائیل تأکید کرد.در این فضای متشنج، تل‌آویو نیز همچون قاهره ترجیح داد، سکوت اختیار کند تا این فرضیه تقویت شود که گزینه جنگ روی میز هیچ یک از طرف‌ها نیست و تنش فعلی بیشتر جنگی رسانه‌ای در واکنش به اقدام قاهره در افزایش حضور نظامی‌ خود در صحرای سیناست تا یک درگیری نظامی.
 
  تنش رسانه‌ای و هوش مصنوعی؛ سلاح‌های جدید در جنگ
این اظهارات تنش‌زا به نظامیان و سیاستمداران اسرائیلی محدود نشد، بلکه به رسانه‌ها و پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی نیز کشیده شد و حتی فراتر از آن، کاربران دو طرف از نرم‌افزار هوش مصنوعی برای خلق سناریوهای تخیلی رویارویی بین دو مصر و اسرائیل استفاده کردند.رسانه‌های اسرائیلی با انتشار تصویری از سناریوی خطرناک بمباران سد اسوان در جنوب مصر از فاجعه انسانی بی‌سابقه ناشی از آن سخن گفتند.پاسخ کاربران مصری چندان طول نکشید و «احمد مبارک»، یوتیوبر معروف مصری کلیپی شبیه‌سازی شده از سناریو بمباران رآکتورهای هسته‌ای اسرائیل در دیمونا با استفاده از بمب غول‌پیکر مصری «نصر 9000» منتشر کرد.این جنگ مجازی، اگرچه در دنیای شبیه‌سازی دیجیتال و هوش مصنوعی رخ می‌داد، اما پیام‌های سیاسی روشنی به همراه داشت، اینکه هر یک از طرفین از برداشت‌ها و تصورات نظامی به عنوان ابزاری برای بازدارندگی روانی و فشار رسانه‌ای بر یکدیگر استفاده می‌کنند.
 
  آیا در برابر جنگی قریب‌الوقوع قرار داریم
علیرغم گفتمان تند رسانه‌های مصری و اسرائیلی در قبال یکدیگر، اما حقایق امور نشان می‌دهد که احتمال درگیری نظامی مستقیم بین مصر و اسرائیل به چند دلیل احتمال دور از ذهنی است:
پایبندی به توافقنامه صلح: علیرغم اظهارات اسرائیلی درباره تخلفات مصر در سینا، هیچ اقدام رسمی برای تعلیق توافق صلح «کمپ دیوید» صورت نگرفته است.
ثبات منطقه‌ای شکننده: در بحبوحه جنگ غزه و تنش‌های منطقه‌ای، گشودن یک جبهه جدید با مصر برای اسرائیل اقدامی مخاطره‌آمیز با ریسک بسیار بالا خواهد بود.
گفتمان رسانه‌ای در مقابل موضع رسمی: تهدیدها و گزارش‌های نظامی همگی توسط رسانه‌ها و از جناب منابع رسمی از سوی طرفین صادر می‌شود.
اما باید به یاد داشت که در دنیای سیاست هیچ‌چیز محال و منتفی نیست. تشدید مکرر رسانه‌ای ممکن است، مقدمه تنش‌های بیشتر در میدان باشد، به ویژه اگر تحولات غزه همچنان روابط قاهره و تل‌آویو را تحت تأثیر قرار دهد.
  
همچنین، این تنش تأکید می‌کند که در دنیای امروز جنگ‌ها فقط با سلاح‌ها راه نمی‌افتند، بلکه اطلاعات، داده‌ها و رسانه‌های به بخشی از ابزارهای رویارویی‌ها و نبردها تبدیل شده‌اند.سناریوهای جنگ بین مصر و رژیم صهیونیستی که توسط رسانه‌ها منتشر می‌شود، ممکن است فراتر از یک تاکتیک روانی با هدف دستیابی به دستاوردهای سیاسی، چه از طریق فشار بر دولت‌ها و چه از طریق تأثیرگذاری بر افکار عمومی باشد.اما با توجه به افزایش تنش‌های منطقه‌ای، مهم‌ترین سؤالی که باقی می‌ماند، این است که تصورات و برداشت‌های رسانه‌ای تا چه اندازه می‌تواند، در میدان به واقعیت تبدیل شود؟
https://mardomefarda.ir/vdcgt79x.ak9yt4prra.html
منبع : فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین