دادههای مربوط به جستجو کلمات کلیدی گوگل نشان میدهد که علاقه به توکنهای غیرمثلی بهطور بیسابقهای افزایش یافته است. ترافیک جستجوهای مرتبط با NFT اخیراً از بسیاری از ارزهای مطرح بازار، ازجمله ده ارز اول هم بیشتر بوده است.
دادههای گوگل ترندز (Google Trends) نشان میدهد که علاقه به NFTها از ابتدای سال جاری میلادی بهطور چشمگیری افزایش یافته است. یکی از دلایل اصلی افزایش توجه به توکنهای غیرمثلی، داغشدن بازار NFTهای مجموعه انبیای تاپ شات (NBA Top Shot) از دی اَپر لبز (Dapper Labs) و NFTهای قدیمی شبکه اتریوم، از جمله مجموعه کریپتو پانکس (CryptoPunks) است.
در ابتدا به نظر میرسید حباب بازار NFTها کوتاهمدت باشد، چراکه حجم جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با توکنهای غیرمثلی در پایان ژوئن (خرداد) حدود ۷۵ درصد کاهش یافته بود. با این حال آمار جستجوها در ژوییه (تیر) بهبود یافت و تا پایان اکتبر (مهر) به اوج خود رسید.
نمودار حجم جستجوهای کلمات کلیدی «NFT» (خط آبیرنگ) و «non-fungible token» (خط قرمزرنگ) در گوگل
از آن زمان تاکنون، حجم جستجوهای گوگل برای کلمات کلیدی مرتبط با توکنهای غیرمثلی به رشد خود ادامه داده و در سه ماه گذشته دو برابر شده است.
این جهش خیرهکننده باعث شد تا کلمه کلیدی NFT بتواند سایر کلماتی کلیدی مرتبط با ارزهای دیجیتال را که برای مدت طولانی در صدر جستجوهای گوگل بودند، پشت سر بگذارد. دیفای (DeFi)، اتریوم (Ethereum) و حتی بلاک چین (Blockchain) از جمله کلمات کلیدیای هستند که از نظر حجم جستجو پایینتر از NFT قرار گرفتهاند.
نمودار حجم جستجوهای کلمات کلیدی NFT ،Ethereum ،Blockchain ،Dogecoin و DeFi در گوگل
دوج کوین در سهماهه دوم سال ۲۰۲۱ توجه عموم مردم را به خود جلب کرده بود و حجم جستجو کلمه کلیدی «Dogecoin» در اوایل ماه مه (اردیبهشت) از «Bitcoin» هم پیشی گرفت. با این حال تب دوج کوین در سهماهه سوم ۲۰۲۱ بهسرعت فروکش کرد. دادههای گوگل ترندز نشان میدهد که موج جستجوهای مرتبط با دوج کوین سریعاً به NFTها منتقل شده است.
علاقه به توکنهای غیرمثلی در آسیا
در حال حاضر ترافیک جستجوهای مرتبط با NFT تحت سلطه کشورهای آسیایی است. بیشترین ترافیک جستجوهای مرتبط با این کلمه کلیدی بهترتیب متعلق به کشورهای چین، اوگاندا، سنگاپور، هنگ کنگ و فیلیپین است.
بین ۵ تا ۱۱ سپتامبر (۱۴ تا ۲۰ شهریور)، حجم جستجو کلمه کلیدی NFT در چین به اوج خود رسید. یک ماه قبل از این جهش، شرکت چینی تنسنت (Tencent) که در حوزه فناوری فعالیت میکند، بازار توکنهای غیرمثلی خود را با عنوان هوان هه (Huanhe) راهاندازی کرد. از طرفی، شرکت علی بابا (Alibaba) هم بازاری را راهاندازی کرده بود که به کاربران این امکان را میداد تا بتوانند لایسنس محتوایی که حق تکثیر آن را در اختیار دارند به صورت توکن غیرمثلی معامله کنند.
با این وجود، حزب کمونیست چین در ۱۰ سپتامبر (۱۹ شهریور) با انتشار بیانیههایی در نشریه دولتی پیپلز دیلی (People’s Daily)، علیه توکنهای غیرمثلی موضع گرفت. این موضوع احتمالاً از آن زمان تاکنون باعث کاهش حجم جستجوهای این کلمه کلیدی شده است.
ردهبندی کشورها بر اساس حجم جستجوی کلمه کلیدی NFT