تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۳۰
جالب است ۰
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رافائل گروسی رئیس آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای گفت که روسیه حق ندارد با تهدید تسلیحات هسته‌ای از جهان باج خواهی کند.
زلنسکی: روسیه حق باج خواهی از جهان را ندارد
به گزارش مردم فردا،به نقل از سی ان ان، زلنسکی با اشاره به سالروز فاجعه نیروگاه چرنوبیل گفت: امروز در سی و ششمین سالگرد فاجعه در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل، بار دیگر جهان فقط یک قدم از فاجعه فاصله داشت زیرا برای سربازان روسی این نیروگاه و کل مجموعه آن فقط یک عملیات رزمی دیگر بود که در آن ایمنی هسته‌ای اهمیت نداشت.

زلنسکی نیروهای روسیه را متهم کرد که بدون توجه به خطرات بروز یک حادثه هسته‌ای عمل کرده‌اند و چندین نقطه از نیروگاه چرنوبیل از جمله مرکز کنترل سیستم‌ها و آزمایشگاه را غارت کرده و به آن‌ها آسیب رسانده‌اند.

وی هشدار داد که این بی‌اعتنایی نیروهای روسیه نشان دهنده خطر استفاده این کشور از سلاح‌های هسته‌ای است. 

زلنسکی گفت: با توجه به سطح تهدید، ما معتقدیم روسیه حق ندارد انرژی هسته‌ای را به سلاح تبدیل کرده و با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای از جهان باج‌گیری کند. 

رئیس جمهور اوکرین تاکنون چند بار در خصوص احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته‌ای در این کشور هشدار داده است. 

زلنسکی پیش از این در گفت وگو با خبرنگاران ادعا کرده بود که جهان باید خود را برای استفاده احتمالی روسیه از سلاح‌های هسته‌ای آماده کند. 

وی ادامه داد: ما نباید منتظر زمانی باشیم که روسیه از سلاح هسته‌ای استفاده کند، ما باید برای آن آماده شویم. 

با این حال دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر روسیه در سازمان ملل در جلسه کمیسیون خلع سلاح گفت که بر خلاف گمانه زنی‌ها، استفاده روسیه از سلاح هسته‌ای فقط در واکنش به استفاده از سلاح هسته‌ای و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی علیه مسکو و متحدانش است. 

دیپلمات ارشد روس افزود: این معیارها به هیچ وجه نمی‌تواند برای سناریویی که هم اکنون در اوکراین در حال رخ دادن است، اعمال شود. علاوه بر این، روسیه قاطعانه به این اصل پایبند است که هیچکس در جنگ هسته‌ای پیروز نیست و نباید چنین جنگی به راه بیفتد.

به گزارش ایرنا، روسیه در نخستین روزهای حمله به اوکراین تاسیسات هسته‌ای چرنوبیل را به تصرف خود در آورد و همین امر نگرانی‌های جدی در مورد ایمنی این تاسیسات ایجاد کرد. در همان زمان دولت اوکراین مدعی شد که نیروهای روسیه فضای مناسبی را در اختیار مسئولان نیروگاه قرار نمی‌دهند تا این تاسیسات خطرناک به درستی اداره شود؛ ادعایی که مسکو بارها آن را رد کرده است.

نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل از زمان فاجعه هسته‌ای سال ۱۹۸۶ از رده خارج شده بود اما به گفته آژانس، مقادیر قابل توجهی از مواد هسته‌ای به شکل سوخت مصرف شده و سایر ضایعات رادیواکتیو در بخش‌های تاسیسات مختلف این نیروگاه باقی مانده است. 

این نیروگاه به دلیل فاجعه انفجار اتمی در راکتور چهارم آن در تاریخ ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ شهرت دارد؛ انفجاری که بر اثر آن ۳۰ نفر بی‌درنگ کشته شدند و تا به امروز شمار بسیاری نیز بر اثر ابتلا به تشعشعات حاصل آن جان باختند.

روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند) و دو روز پس از آن که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه فرمانی مبنی بر به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک را امضا کرد، جنگی تمام عیار علیه اوکراین آغاز کرد.
https://mardomefarda.ir/vdcf.edviw6dejgiaw.html
منبع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین