تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۶
جالب است ۰
اسپانیا و مراکش روز شنبه توافق کردند در زمینه مقابله با مهاجرت غیرقانونی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا همکاری نزدیک داشته باشند. مراکش پیش از این بارها از پناهجویان و مهاجران به عنوان اهرم فشار بر دولت اسپانیا استفاده کرده است.
توافق مراکش و اسپانیا در زمینه مقابله با مهاجران
به گزارش مردم فردا،دور جدید تنش و بحران در روابط دیپلماتیک اسپانیا و مراکش به گزارش دویچه وله ، پس از گفت‌وگوها و رفت و آمدهای مقام‌های ارشد دو کشور در ماه‌های اخیر به پایان رسید و قرار است فصل تازه‌ای از همکاری‌های تنگاتنگ میان مادرید و رباط آغاز شود.

"اشپیگل آنلاین" شنبه، هفتم مه (۱۷ اردیبهشت) در گزارشی به بیانیه مشترک دو طرف اشاره کرد که روز جمعه پس از دیدار نمایندگان اسپانیا و مراکش در رباط منتشر شد.

مطابق این بیانیه، مراکش و اسپانیا توافق کرده‌اند ارتباط میان نیروهای امنیتی و انتظامی دو کشور ارتقا یابد و تیم‌های عملیاتی مشترکی با حضور نیروهای مرزبانی و امنیتی دو طرف تشکیل شود.

پادشاهی مراکش در شمال غرب آفریقا، جنوب دریای مدیترانه و جنوب تنگه جبل‌الطارق قرار دارد که این دریا را به اقیانوس اطلس متصل می‌کند.

گذرگاه مهاجران 
مراکش نزدیک‌ترین کشور آفریقایی به قاره اروپا به شمار می‌رود و به دلیل قرار داشتن در کنار تنگه جبل‌الطارق مهم‌ترین گذرگاه ورود پناهجویان و مهاجران غیرقانونی به کشورهای اروپایی است.

در بیانیه مشترک دو کشور تاکید شده که باز پس گرفتن مهاجران غیرقانونی یک عامل بازدارنده بسیار مهم است و مراکش به خاطر جلوگیری از ورود مهاجران به اسپانیا از کمک‌ها و حمایت‌های مالی اتحادیه اروپا بهره‌مند می‌شود.

به نوشته اشپیگل اسپانیا از مدت‌ها پیش به مراکش کمک مالی می‌کند تا این کشور جلوی ورود پناهجویان و مهاجران غیرقانونی به اتحادیه اروپا را بگیرد.

اهرم های فشار
با این حال مراکش بارها از اهرم فشار پناهجویان برای امتیاز گرفتن بیشتر از اسپانیا استفاده کرده است.

یک نمونه از این اقدام‌ها ماه مه سال پیش رخ داد که ماموران مرزبانی مراکش راه عبور هزاران نفر از گذرگاه‌های مرزی مناطق سئوتا و ملیلا، سرزمین‌های تحت حاکمیت اسپانیا در شمال آفریقا را باز گذاشتند.

این اقدام با واکنش تند دولت چپگرای اسپانیا رو برو شد که با اعزام نیروهای نظامی تقویتی و خودروهای زرهی پناهجویان را از این دو منطقه بیرون کردند.

پیش‌زمینه توافق روز گذشته مادرید و رباط سفر ماه گذشته پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا به مراکش و مذاکره با پادشاه آن، محمد ششم بود.

موارد اختلاف 
یکی از موارد مورد اختلاف میان دو کشور وضعیت صحرای غربی در جنوب مراکش است که دولت مرکزی و جبهه آزادی‌بخش پولیساریو بر سر آن اختلاف دارند.

اسپانیا به تازگی در اقدامی که برخی ناظران از آن به عنوان یک عقب‌نشینی یا انعطاف‌پدیری تاریخی یاد می‌کنند از طرح رباط برای اعطای خودمختاری به صحرای غربی، تحت حاکمیت مراکش صحه گذاشت.

این منطقه از مستعمره‌های سابق اسپانیا در آفریقا است. با تائید طرح خودمختاری صحرای غربی از سوی اسپانیا، یکی از اختلاف نظرهای مادرید و رباط در سال‌های گذشته حل شده است.

تعهد مراکش به مقابله با مهاجران
تعهد مراکش به جلوگیری از ورود پناهجویان و مهاجران غیرقانونی به اسپانیا یکی دیگر از جنبه‌های اصلی توافق اخیر میان مادرید و رباط است.

مسیر جنوب آفریقا به جزایر قناری یکی از پرمخاطره‌ترین گذرگاه‌های مهاجران غیرقانونی در جهان محسوب می‌شود که در بسیاری از موارد قایق‌های فرسود مملو از پناهجویان در آن دچار حوادث مرگبار می‌شوند.

بر پایه ارزیابی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در چهار ماهه نخست سال جاری میلادی بیش از شش هزار پناهجو از این مسیر موفق شده‌اند به جزایر قناری برسند و این تعداد از دوره مشابه در سال گذشته بسیار بیشتر بوده است. 
 
https://mardomefarda.ir/vdcj.teafuqevasfzu.html
منبع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین