«حجتالله عبدالملکی» امروز (سهشنبه) در جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به سه بودجه در تحقق این زیست بوم نیاز است که در سالهای قبل نیز بوده و موضوع جدیدی نیست و درخواست داریم که به آن تاکید شود.
وی افزود: ۳۲ هزار میلیارد تومان به صورت هزینهای نیاز است که امسال در تبصره ۱۸ قانون بودجه نیز دیده شد، همچنین ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز است به همین میزان هم سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تحقق بیش از یک میلیون شغل خواهد بود.
عبدالملکی ادامهداد: همچنین ۳۳۰ هزار میلیارد تومان هم برای تقویت نظام تامین اجتماعی نیاز داریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافهکرد: برای اینکه زیست بوم اشتغال محقق شود باید همه چرخ دندههای آن منظم کار کنند، نظام هماهنگ باید بین بخشهای مختلف و دستگاه باشد و مانند یک ساعت قطعات آن دقیق کار کنند.
رونمایی از زیست بوم اشتغال
وی با اشاره به اینکه زیست بوم اشتغال در نخستین جلسه شورای عالی اشتغال در ششم آبان ماه با ۲۱ بند کلی به تصویب رسید گفت: راهبرد اصلی ما برای ایجاد اشتغال، تقویت بخشهای تولید و بهرهور است، از این رو دستگاهها موظف هستند که تمرکز کنند.
عبدالملکی بیانداشت: در دبیرخانه شورای عالی اشتغال بین همه اجزای زیست بوم هماهنگی ایجاد میکنیم تا چرخ اقتصاد بچرخد، در همین راستا با ۴۰ دستگاه مذاکره انجام شده و اکنون نیز در حال اجراست.
وی خاطرنشانکرد: در این زمینه در حال توسعه آموزشهای عمومی و تخصصی، همکاری و هماهنگی دستگاهها و نهادهای انقلابی در مناطق محروم برای ایجاد اشتغال هستیم که در این زمینه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای کمیته امداد برای سال آینده در نظر گرفته شده است.
به گفته وزیر تعاون، هماهنگی بین وزارت کشور و شهرداریها برای فضای کسب و کار و فروش، اصلاح نظام آموزش عالی و مهارتی با اولویتهای منطقهای اشتغال انجام شده است، ضمن اینکه از سوی وزارت کشور برش اشتغال برای استانداران ابلاغ میشود.
وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی موظف شده است سازوکارهای هدایت نقدینگی را انجام دهد، گفت: از سوی بانک مرکزی، اعتبارات پیشنهاد شده به بانکها ابلاغ میشود.
عبدالملکی افزود: ۲۲ رسته در سطح ملی، هشت رسته در سطح استانی و سه رسته در هر ناحیه در نظر گرفته شده است و با وزارت امور اقتصادی و دارایی توافق شده که بهبود فضای کسب و کار را به صورت ویژه و اختصاصی پیگیری کند.
سهم ایجاد فرصتهای شغلی در دستگاههای مختلف
وی با اشاره به ایجاد فرصتهای شغلی در نهادهای مختلف، گفت: بخش صنعت موظف به ایجاد ۴۵۰ هزار، جهاد کشاوری ۱۵۰ هزار، معاونت علمی ریاست جمهوری ۲۵ هزار، وزارت وزش و جوانان ۳۷ هزار و ۵۰۰، وزارت راه و شهرسازی ۹۶ هزار، کمیته امداد امام خمینی (ره) ۲۵۰ هزار، بنیاد شهید و امور ایثارگران ۱۵ هزار، بسیج سازندگی ۴۱۰ هزار، وزارت بهداشت و درمان ۱۰۰ هزار، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۰ هزار، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ۳۰۰ هزار و اتاق تعاون ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ هستند.
وزیر تعاون گفت: در دبیرخانه شورای عالی اشتغال در کنار توافقنامههای شغلی برای همه نهادها و دستگاهها برنامهریزی و اقدامات عملیاتی مشخص شده است، همچنین برای تک تک استانها و شهرستانها برنامههای اشتغال تحت نظارت این وزارتخانه در نظر گرفته شده است.