تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۳۰
جالب است ۰
نخست وزیر تایوان می گوید؛ در صورت برگزاری مذاکراتی بر مبنای برابر و بدون پیش شرط های سیاسی، تایوان آماده تعامل با چین خواهد بود.
تایوان: آماده مذاکره بدون پیش شرط با چین هستیم
به گزارش مردم فردا،به نقل از تارنمای خبری راشاتودی، سو تسنگ چانگ، نخست‌وزیر تایوان، در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی فزاینده کشورش با سرزمین اصلی، خواستار مذاکره با چین شد و گفت که مذاکرات رودررو باید بدون پیش‌شرط انجام شود و با دولت های کوچک‌تر یکسان رفتار شود.

سو، یکشنبه شب به خبرنگاران گفت: «تایوان نمی‌خواهد درهایش را به روی چین ببندد. این چین است که از ابزارهای مختلف برای سرکوب و رفتار غیرمنطقی با تایوان استفاده کرده است.»

او اظهارات خود را پس از اقدام پکن در توقف واردات ماهی هامور از تایوان بیان کرد؛ اقدامی که تایپه ادعا می کند انگیزه سیاسی دارد. ساعاتی پیش، وی فنگه، وزیر دفاع چین گفت که چین به دنبال اتحاد مجدد مسالمت آمیز با تایوان است اما «گزینه های دیگر» را روی میز نگه می دارد.

وی فنگه طی سخنانی در مجمع امنیتی شانگری-لا دیالوگ در سنگاپور، هشدارهایش درباره دخالت هر کشوری در روابط چین و تایوان را تکرار کرد. او گفت: "اگر کسی جرات کند تایوان را از چین جدا کند، ما تا نفس آخر مبارزه خواهیم کرد، بدون توجه به هزینه آن. هیچ کس نباید عزم و توانایی نیروهای مسلح چین برای حفظ تمامیت ارضی خود را دست کم بگیرد. "

وی روز جمعه به لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا یادآوری کرد که چین به هر قیمتی که شده باشد، با هر تلاشی برای جدا کردن تایوان از سرزمین مادری «خواهد جنگید». وزارت خارجه چین از واشنگتن خواست جدیدترین برنامه فروش تسلیحات خود به تایوان را لغو کند و روابط نظامی خود را با این جمهوری جدایی‌طلب قطع کند.

از سوی دیگر، نخست وزیر تایوان اصرار دارد که تایوان نسبت به چین با حسن نیت رفتار کرده است. او گفت: «تا زمانی که برابری، عمل متقابل و هیچ پیش شرط سیاسی وجود داشته باشد، ما حاضریم با چین رفتاری توام با حسن نیت داشته باشیم.» با این حال، وی افزود: «با توجه به آزار و اذیت های چین با هواپیماهای نظامی، کشتی‌های جنگی، سرکوب‌های غیرمنطقی و اقدامات سیاسی تایوان، فقط می توان گفت طرف غیرمنطقی‌ چین است».

پکن از زمان روی کار آمدن تسای اینگ ون به عنوان رئیس جمهور در تایپه در اردیبهشت ۱۳۹۵/ ۲۰۱۶ روابط رسمی خود را با مقامات تایوانی قطع کرده است. چین تسای را که در سال ۲۰۲۰ مجدداً انتخاب شد، یک جدایی طلب می داند که به دنبال استقلال رسمی و اعلام تایوان به عنوان یک کشور مستقل است. او هزینه های دفاعی تایوان را افزایش داده و به دنبال روابط نزدیک تر با آمریکا است.

پاییز گذشته، تسای بیان کرد که "ایمان" دارد که آمریکا از تایوان در برابر حمله چین دفاع خواهد کرد. هفته گذشته هم، پنتاگون آخرین مرحله فروش تسلیحات خود را به تایپه، با قراردادی ۱۲۰ میلیون دلاری، تایید کرد.

شورای امور سرزمین اصلی تایوان (MAC) وزیر دفاع چین را به دلیل اظهارات تندش مبنی بر مبارزه با هرگونه فشار برای استقلال رسمی تایوان مورد سرزنش قرار داد و ابراز داشت که او روابط صلح آمیز بین المللی را زیر پا می گذارد.

وزیر دفاع چین همچنین در مجمع شانگری لا در مورد روابط پکن با مسکو در بحبوحه بحران اوکراین با سوالاتی روبرو شد. او گفت که چین از مذاکرات صلح برای پایان دادن به درگیری های اوکراین حمایت می کند اما اعمال تحریم ها علیه روسیه یا ارسال تسلیحات به اوکراین کمکی به پایان درگیری نخواهد کرد.
https://mardomefarda.ir/vdci.ravct1aqzbc2t.html
منبع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین