دانشهای ضمنی و الگوهای ذهنی درکنارِ اقداماتِ عینی باجمع آوری اطلاعات و اشراف همه جانبه و تجزیه و تحلیل داده ها در سایه تلاشِ افسران و کارآگاهانِ زبده پلیس هماره رمز موفقیت درکشفِ کوتاه مدت از جرائم می باشد. تمامی ریزفاکتورهای علمی و عملی درفرآیندِ کشفِ سرقت از بانک ملی شعبه انقلاب که حاکی از عنصر تجربه ، تمرکز و توکل و مدیریتِ هوشمندانه و استفاده بهینه از ابزارهای نوین و روش های تکنیکال بود، منجر به نتیجه آرمانی شد. نگارنده همچنان معتقد است وجود محیطی هوشمند برای پشتیبانی از مدیریت دانش درحوزه کشف جرم که بتواند به کارآگاهان کمک کند بسیار پراهمیت و موثر میباشد.
تجهیز اماکن به سیستم های هوشمند(دوربین،سنسور و ارسال بموقع آلارم به پلیس و ...)بیش از پیش ضرورت پیدامیکنند
بررسی پرونده های سرقت حکایت از تکراری از موقعیت هایِ مناسبی است که توسط افراد برای سارقین ایجاد میشود.
در تمامی این بررسیها یک نکته اصلی وجود دارد که ما خودمان شرایطِ مناسب برای ارتکاب جرم را فراهم مینمائیم.
اعتماد زود هنگام به افراد ناشناس، نادیده گرفتنِ هشدار های پلیسی درخصوص شگردهای تبهکاران سبب ایجاد فرصت و موقعیتِ مناسب برای سارقان میشود و چنانچه با توجه به اطلاعاتی که پلیس به صورت مستمر در باره شیوه های سرقت و تبهکاری ارائه میدهد هوشیار و توصیه ها را بکاربندیم حتما از میزان سرقت کاسته میشود.
صد البته بدون نیاز به هیچ استدلال و حجتی وقوع سرقت ، ریشه در شماری از عواملِ کلان تا خُرد و ریز دارد که در این بین فارغ از پدیده سرقت ، تامل در روانشناسیِ سارقان بسیار حائز اهمیت می باشد و مداقه و تجزیه و تحلیل در شخصیتِ سارقان و ورود به ناخودآگاهِ آنان با رویکرد روانشناسی و علوم اعصاب شناختی و درمان مناسب،نقش سترگی در پیشگیری از بزهکاریِ آنان دارد( انشاالله در مجالی دیگر به تفصیل دراین خصوص مطالبی ارائه میدهم)
نکته دیگر، عدمِ تناسبِ مجازات با جرم است و در واقع سارقان برای ارتکابِ سرقت ، محاسبه ی هزینه -فایده میکنند ولاجرم وقتی مرتکب سرقت میشوند که فایده ی عمل را بیش از هزینه های آن بدانند از همین رو گفته میشود که مجازاتِ به موقع و متناسب با جرم نقش مهمی در بازدارندگی ازجرم دارد.
انتظار میرود سیستم های قضایی که هماره نقش مهمی در پیشگیری از ارتکاب بزه دارند نسبت به این مهم که در واقع ذهن و روانِ شهروندان را مکدّر و امنیت روانیِ جامعه را به مخاطره می اندازد با جدیت و سرعت بیشتر وصدور احکامِ بازدارنده اقدام و مردم را مطلع نمایند.
برخود لازم میدانم به "کارگاهانِ پلیسِ پایتخت" که با تکیه بردانش و روش های نوینِ تکنیتال (نه براساسِ حدسیات وگمانه زنی های ژولورنی و آثارِ نمایشی هالیوودی ) با
"جدیت ، سرعت و دقت " که اساسا سه اقدامِ کاربردی در بسیاری از ماموریت های سازمانی است و همواره مورد "تاکید فرمانده انتظامی کشور" میباشد "خسته نباشید بگوییم "