عضو هیأتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با تشریح عواملی که در افت کیفیت اینترنت دخیل هستند، درباره صحت و سقم نمودارهایی که در روزهای اخیر درخصوص سرعت اینترنت در فضای مجازی منتشر شده، توضیح داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه دولت سیزدهم بهدنبال اعمال محدودیت و مسدود کردن اینترنت نیست، گفت: البته فضای مجازی تهدیداتی هم دارد که قانونگذار باید برای آن چارچوب تعیین کند و ما هم در چارچوبی که قانونگذار تعیین میکند، امور را دنبال میکنیم.
معاون وزیر ارتباطات در خصوص اظهارات مسئولان وزارت علوم مبنی بر اختلال اینترنت دانشگاهها و مشکلاتی که برای آموزش مجازی به همراه دارد، گفت: گزارشی در این زمینه به ما ارجاع نشده است.
با وجود آنکه در کمتر از ۲ ماه شاهد بروز سه قطعی در لینکهای تامین اینترنت بینالملل بودهایم که به افت مکرر کیفیت اینترنت منجر شد، اما رگولاتوری معتقد است بروز چنین قطعیهایی طبیعی است. معاون رگولاتوری میگوید که گلایه کاربران مبنی بر افت کیفیت اینترنت باید بر اساس شاخص های کمی و به صورت دقیق بیان شود تا قابل پذیرش و پیگیری باشد.
آخرین آمارهای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات از روند رو به رشد توسعه اینترنت و موبایل در کشور حکایت دارد؛ به نحوی که طبق ارزیابی ها، نفوذ اینترنت در ایران از مرز ۱۲۳ درصد گذر کرده است.
چند روز پیش، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن ابراز تاسف نسبت به کیفیت اینترنت ثابت و رتبه کشور ما در ردهبندی جهانی، اعلام کرده بود که براساس مصوبه مجلس تا پایان سال ۱۴۰۰، قیمت اینترنت ثابت نباید افزایش پیدا کند.
سال ۲۰۲۱ که واکسنهای کووید قابل دسترس شدند اما پاندمی برای یک سال دیگر ادامه پیدا کرد، برای بسیاری از افراد آمیزهای از امید و چالش بود و در این شرایط فناوری اگرچه همه ما را سرگرم و مرتبط نگه داشت اما در عین حال زندگی ما را سختتر کرد.
به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اگر قیمت اینترنت آنقدر پایین باشد که مردم کیفیت مناسبی دریافت نکنند، بیشتر متضرر میشوند، بنابراین برای سال آینده باید مدل مناسبی تهیه شود که هم مردم به سرویس مناسب با قیمت مناسب برسند، هم اپراتورها بتواند سرمایهگذاری لازم را انجام دهد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در چند سال اخیر در سرویسهای مربوط به حوزه ICT افزایش تعرفه انجام نشده است و با ادامه این روند، ارایه خدمات باکیفیت ممکن نیست.
به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسات کمیته ویژه پایش و بررسی کیفیت اینترنت با هدف بررسی دقیق وضعیت موجود و احصای مشکلات و ارایه برنامه زمانبندی برای رفع آنها از سوی اپراتورها برگزار میشود و اپراتورهایی که کمترین و بیشترین میزان پیشرفت در اجرای برنامه زمانبندی رفع مشکلات را داشته باشند، به مردم معرفی میشوند.
مشکل نفوذ اینترنت نیست که محدود شود، بلکه افراد نفوذی مشکل آفرین می شوند. نمی توان اینترنت را داخلی کرد، برای ارتباط با دنیا باید به دنیا وصل شویم، کشور ما که آنقدر دارای قدرت، امکانات و تکنولوژی نیست.