تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۰
جالب است ۰
رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: متأسفانه با وجود اینکه دو سال و نیم از شیوع این بیماری گذشته و جامعه هم به کرونا عادت کرده اما همچنان ۱۵ درصد افت شناسایی موارد مبتلا به سل را داریم.
درمان سل رایگان است
به گزارش مردم فردا،دکتر مهشید ناصحی با اشاره به مغفول واقع شدن بیماری سل بعد از پاندمی کرونا گفت: تمام تمرکز سیستم بهداشتی و درمانی کشورهای دنیا از جمله ایران بر کنترل کرونا معطوف شد و همین مسئله برنامه‌های معمول بهداشتی دیگر را تحت تأثیر قرار داد.
وی افزود: سل و کرونا هر دو بیماری تنفسی هستند و عمدتا هم ریه را درگیر می‌کنند و شباهت‌هایی در علائم بالینی این دو وجود دارد؛ اما معمولا سرفه‌ها در کرونا خشک و در بیماری سل خلط‌دار هستند.
رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: اوایل شیوع کرونا، هر کسی که سرفه داشت مردم و خود پزشکان فکر می‌کردند کرونا گرفتند. همه این عوامل و شرایط موجب افت ۳۰ درصدی شناسایی موارد سل در سال اول شیوع کرونا شد.
ناصحی ادامه داد: متأسفانه با وجود اینکه دو سال و نیم از شیوع این بیماری گذشته و جامعه هم به کرونا عادت کرده اما همچنان ۱۵ درصد افت شناسایی موارد مبتلا به سل را داریم.
رئیس اداره کنترل سل و جذام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: بخشی از بیماران کرونایی دچار سندروم کووید مزمن می‌شوند و سرفه‌های آن‌ها ادامه پیدا می‌کند که این موضوع هم تشخیص سل را مشکل می‌کند.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، با بیان اینکه خدمات تشخیصی و درمان سل در کشورمان رایگان است اظهار کرد: افراد مشکوک و کسانی که سرفه آن‌ها بیش از دو هفته به همراه تب خفیف و تعریق شبانه به طول انجامد، می‌توانند به نزدیک‌ترین پایگاه و مرکز مراجعه کنند و از نظر بیماری سل بررسی شوند.
ناصحی یادآورشد: افراد دیابتی، مبتلا به ایدز و سوء تعذیه و سرطان و همچنین دیالیزی‌ها استعداد بیشتری برای ابتلا به سل دارند. اگر سل در افراد تشخیص داده شود درمان آنها رایگان خواهد بود ضمن اینکه خانواده آن‌ها نیز از این نظر ارزیابی رایگان و درمان می‌شوند.ش
https://mardomefarda.ir/vdcfjcdy.w6dmxagiiw.html
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما