به گزارش
مردم فردا،یکی از مشکلات بسیاری از ما در خانه این است که کدام مواد غذایی را باید قبل از گذاشتن در یخچال بشوییم و کدام را نشوییم. معمولا وقتی جواب مشخصی پیدا نمیکنیم ترجیح میدهیم این مواد غذایی را بشوییم اما جالب است بدانید گاهی شست و شو منجر به خراب شدن مواد غذایی خواهد شد.
تخم مرغ
تخم مرغ باید درست پیش از پخته شدن شسته شود، اما اگر قصد داشتید زمان دیگری از تخم مرغ ها استفاده کنید، از شست وشوی آن ها خودداری کنید تا بهتر بماند. تخم مرغ شسته نشده را می توان تا پایان تاریخ مصرف در شرایط مساعد نگهداری کرد اما تخم مرغ شسته شده باید فوری داخل یخچال گذاشته شود.
گوشت
مادرها و مادربزرگ هایمان به ما یاد دادند که گوشت خام باید شسته شود. در گذشته، ممکن بود خاک، علف یا شن و ماسه به گوشت چسبیده باشد.اما امروزه به دلیل رعایت نکات بهداشتی و قوانین سخت گیرانه، گوشت مرغ، ماکیان و گاو طی فرایند تولید شسته می شود.
یک دلیل دیگر برای نشُستن گوشت این است که باکتری های موجود روی سطح گوشت
می توانند هنگام شست وشو به پوست ما و سطوح آشپزخانه انتقال یابند و در نهایت وارد غذای ما شوند. با پختن گوشت شسته نشده، تمام باکتری های آن از میان می رود.بعد از پختن گوشت، کارد و تخته برش را به خوبی بشویید.
پیاز
پیاز با یک پوست پوشانده شده و به همین دلیل پیش از پختن نیازی به شست وشو ندارد. اما اگر خاک یا کثیفی روی آن وجود داشت، می توانید به طور مختصر آن را شست وشو دهید. آب کفایت می کند و نیازی به مواد شوینده نیست.
قارچ
کمتر کسی می داند که به شست وشوی قارچ پیش از پختن نیازی نیست. آب زیاد باعث میشود قارچ از هم باز شود و مزه اش را از دست بدهد. اگر خاک و کثیفی روی قارچ ها نبود بهتر است فوری آن ها را بپزید و البته قسمت های کثیف قارچ را می توانید با کارد جدا کنید.
برنج
بسیاری تصور می کنند پیش از پختن برنج باید آن را به اندازه ای با آب شست وشو دهند تا آب شفاف شود. اما نکته این جاست که با این کار همه نشاسته طبیعی برنج که مفید است، از بین می رود.برای این منظور برنج شسته نشده را درون آب جوش بریزید و ۵ دقیقه بعد آب را خالی کنید و به جایش آب تازه بریزید و برنج را بپزید.
سبزیجات
سبزیجات باید در چند مرحله شسته شوند. ابتدا آن ها را با آب سرد بشویید تا همه
کثیفی های قابل مشاهده تمیز شود. سپس آن ها را در آب بخیسانید و صبر کنید تا خاک و شن و ماسه ها ته نشین شوند. سبزیجات را درست پیش از پختن بشویید.برای تمیز شدن هر چه بهتر سبزیجات، هنگامی که آن ها را در آب خیسانده اید، سرکه یا جوش شیرین به آب اضافه کنید.
آجیل
آجیل ها را برای ضد عفونی لازم نیست بشویید. برای از بین بردن میکروب ها کافی است آن ها را روی حرارت گاز قرار دهید یا از مایکروفر کمک بگیرید.
کنسرو سبزیجات
کمتر کسی این نکته را می داند اما سبزیجات کنسروی مثل ذرت یا نخود فرنگی باید پیش از پختن شسته شوند. نکته این جاست که سبزیجات کنسروی نمک و نشاسته بسیار زیادی دارند و با شست وشوی آن ها می توانید از آن طعم فلزی خلاص شوید.