به گزارش
مردم فردا، به نقل از وبسایت یورونیوز، کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه ۱۷ فوریه با سخنان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین آغاز به کار کرد.
زلنسکی در اظهارات خود خواستار سرعت گرفتن تلاشها برای کمک به اوکراین شد و گفت: «ما باید عجله کنیم. ما به افزایش سرعت در توافقها و تحویل تجهیزات نیاز داریم تا جلوی روسیه را بگیریم.»
رئیس جمهوری اوکراین که از طریق تماس ویدئویی در این جلسه حاضر شده بود، اضافه کرد: «مسئله فقط این نیست که اوکراین باید ببرد. مسئله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی بجز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.»
جالوت، نام شخصیتی منفور است که در جنگ با قوم طالوت، به دست داوود پیامبر کشته شد.
ولودیمیر زلنسکی همچنین با تکرار ادعایی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایران گفت: «در حالی که ما در حال مذاکره برای جتهای جنگنده هستیم، کرملین ایران را متقاعد کرده است که پهپادهای مرگبار به روسیه بفرستد. کرملین آماده است بهای آن را بپردازد، نه فقط با پول؛ بلکه با اورانیوم ۹۲ درصد غنیشده. من مطمئن هستم که هیچکسی در اینجا حاضر نیست این ریسک را بپذیرد.»
اظهارات زلنسکی در حالی بیان میشود که پیشتر بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، گفته بود کنفرانس امسال تحتالشعاع حمله روسیه به اوکراین، قرار خواهد داشت. مقامات و تحلیلگران غربی بر این باور هستند که این درگیری با ورود به دومین سال خود در هفته آینده به مرحله حساسی نزدیک میشود.
پیستوریوس گفت که جنگ اوکراین «فقط یک نزاع اروپایی نیست»، بلکه پیامدهایی فراتر از قاره سبز دارد. اقتصادهای سراسر جهان از تأثیر جنگ بر عرضه غلات، قیمت انرژی و تورم متحمل خسارت شدهاند.
شولتس: تانکهای خود را به اوکراین بفرستید
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در سخنان خود که پس از زلنسکی ایراد شد، از کشورهایی که میتوانند به اوکراین تانک تحویل دهند خواست «واقعاً این کار را انجام دهند.»
شولتس وعده داد که یک «کارزار فشرده» را برای ترغیب متحدان غربی جهت اقدام در این باره هدایت کند. صدراعظم آلمان افزود چشمانداز جنگ در اوکراین به گونهای است که این نزاع «میتواند برای مدت طولانی ادامه یابد.» شولتس همچنین گفت، حمله روسیه به اوکراین، در واقع اولین بار در تاریخ است که یک قدرت هستهای «یک جنگ تجاوزکارانه امپریالیستی در خاک اروپا به راه میاندازد.»
اوکراین برای مقابله با حمله روسیه به سلاحهای غربی وابسته است. کشورهای غربی تاکنون در کنار این کشور قرار داشتهاند، با این حال زلنسکی میگوید غرب در برخی مواقع در برآورده کردن درخواستهای او کند عمل کرده است.
کییف، پس از دریافت وعدههای کشورهای غربی برای تانک و مهمات بیشتر، اکنون چشم خود را به جتهای جنگنده دوخته است. با این حال تاکنون کشورها، عمدتا از بیم بالا رفتن تنش بیشتر با روسیه، از ارسال این دست تسلیحات به اوکراین خودداری کردهاند.
ماکرون: الان زمان مذاکره با پوتین نیست
همچنین در این کنفرانس، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه از متحدان خواست تا حمایت نظامی خودشان از اوکراین را افزایش دهند تا به این کشور در دفع حملات روسیه کمک کنند. او گفت: اکنون زمان گفتوگو با مسکو نیست.
ماکرون گفت: ما کاملاً باید حمایت خود را از مردم اوکراین و ارتش آن تشدید کنیم و به آنها کمک کنیم تا یک ضد حمله را آغاز کنند، که به تنهایی میتواند اجازه مذاکرات معتبر را بدهد.
رئیسجمهوری فرانسه گفت که متحدان غربی کییف «آماده یک درگیری طولانی مدت» در اوکراین هستند. او گفت: اکنون زمان گفتوگو نیست، زیرا ما روسیهای را داریم که جنگ را انتخاب کرده، این جنگ را بیشتر تشدید کرده و تا حد ارتکاب جنایات جنگی و حمله به زیرساختهای غیرنظامی پیش رفته است.
ماکرون همچنین از کشورهای اروپایی خواست تا «تواناییهای تولید نظامی خود را افزایش دهند» و خواستار «برنامه سرمایهگذاری دفاعی بلندپروازانه» شد.
کنفرانس سال گذشته درست چند روز قبل از اعزام نیروهای روسیه به اوکراین برگزار شده بود و کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری آمریکا که قرار است در آن سخنرانی داشته باشد، در آن زمان با هشدار نسبت به حمله قریبالوقوع مسکو گفته بود «از زمان پایان جنگ سرد، هیچگاه این مجمع تحت چنین شرایط وخیمی تشکیل نشده است.»
حدود ۴۰ رئیس دولت و همچنین سیاستمداران و کارشناسان امنیتی از تقریباً ۱۰۰ کشور جهان در کنفرانس سه روزه امنیتی مونیخ در آلمان شرکت دارند. برگزارکنندگان کنفرانس همچنین پس از حمله مسکو به اوکراین، برای اولین بار در دو دهه گذشته به جای مقامات روسیه از فعالان اپوزسیون این کشور دعوت به عمل آوردهاند.