به گزارش
مردم فردا،دکتر علیرضا رحیمی افزود: تولید پیوسته و مداوم واکسن پاستوکووک محقق شده و این روند با قوت ادامه می یابد.
وی خاطرنشان کرد: خط تولید این واکسن با تمام توان و ظرفیت مشغول کار برای ساخت این محصول فناورانه است تا علاوه بر کاهش نگرانی های مردم از آنها در برابر ویروس کرونا محافظت کند.
رییس بخش فرمولاسیون فرآورده های نوترکیب انستیتو پاستور ایران با یادآوری اینکه ظرفیت تولید ۶ میلیون دز در ماه فراهم شده است، گفت: اگر وزارت بهداشت نیاز به واکسن های کرونای بیشتری دارد این مرکز تحقیقاتی آمادگی لازم را دارد که در اسرع وقت پاسخگو باشیم.
پاستوکووک در حد محصولات کشورهای پیشرفته است
رحیمی با بیان اینکه واکسن پاستوکووک در سطح واکسن های تولیدی کشورهای پیشرفته است، افزود: نظارت های بسیار سخت گیرانه برای تولید این محصول، امن (ایمن)، موثر، کارا و بی خطر در حال انجام است.
وی تصریح کرد: ظرفیت و زیرساخت های لازم برای پاسخگویی به موقع نیازهای جامعه در خصوص تامین واکسن کرونا در این مجموعه وجود دارد.
این مهندس شیمی با یادآوری اینکه واکسن پاستوکووک بی خطر است، گفت: به مردم اطمینان می دهیم که ماده موثره و ادجوانت این واکسن کاملا بی خطر هستند. (ادجوانت یک ماده کمکی است که پاسخ سیستم ایمنی بدن به وجود آنتی ژن را افزایش می دهد. معمولاً برای بهبود اثر بخشی واکسن ها، مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی، آن ها در کنار آنتی ژن تزریق می شوند تا به سیستم ایمنی بدن کمک کند.)
رحیمی باردیگر تاکید کرد: پاستوکووک کاملا بی خطر و بی ضرر و از طرفی با اثربخشی بسیار بالا است و این مطالب اصلا شعار نیست و براساس اصول علمی به اثبات رسیده است.
وی با بیان اینکه همکاران این موسسه تحقیقاتی و خانواده های آنان از این واکسن تزریق کرده اند و بسیاری از آنان دز یادآور یا پاستوکووک پلاس را دریافت کرده اند، اظهار داشت: نتایج کارآزمایی بالینی هم نشان دهنده کارایی بسیار این واکسن است.
رحیمی افزود: این مرکز تحقیقاتی در بخش فرمولاسیون با کشور کوبا کرده است و اطلاعات در این زمینه بین محققان انستیتو پاستور ایران و کشور کوبا در حال تبادل است.
به گزارش ایرنا، پاستوکووک یک واکسن نوترکیب است که فازهای اول و دوم تست بالینی این واکسن تولید مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا انجام شد. در فاز اول ۴۰ داوطلب و در فاز دوم هم ۹۲۰ داوطلب حضور داشتند. در این ۲ فاز هم بی خطری واکسن و تعیین دز مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت.
فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن هم در ایران و هم در کوبا انجام شد که در کوبا ۴۴ هزار داوطلب و در ایران ۲۴ هزار داوطلب حضور داشتند. این مرحله در ایران در هشت شهر انجام شده است.
این واکسن مجوز اضطراری را از سازمان غذا و داروی ایران دریافت کرده و در حال تزریق به هموطنان است.
دز تقویتی واکسن پاستوکووک یا دز سوم این واکسن در کوبا با عنوان «سوبرانا پلاس» و در ایران به عنوان «پاستوکووک پلاس» نامگذاری شده است.