به گزارش
مردم فردا،محمدحسین لطیفی درباره این که برنامه شما تا پایان سال چیست؟ اظهار داشت: معلوم نیست. احتمالا یک کار رسانه تصویری انجام دهم.
او که با فیلم غریب در جشنواره فجر گذشته جوایز بهترین طراحی صحنه، بهترین جلوههای ویژه میدانی، بهترین چهرهپردازی و بهترین نقش اول زن را از آن خود کرد پیشتر به خبرنگار ایرنا گفته بود: امسال فیلمی نمیسازم و در مرخصی خواهم بود.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که از چندی پیش اعلام شد محمدحسین لطیفی جایگزین شهریار بحرانی برای ساخت فیلم سینمایی نامیرا که قرار بود به جشنواره فجر امسال برسد، شده است.
لطیفی در این باره گفت: این کار هنوز معلوم نیست.
به گفته عوامل نامیرا، ادامه کار ساخت این فیلم سینمایی که از آبان امسال وارد تولید شده بود سال ۱۴۰۳ از سر گرفته میشود.
کارگردان فیلم سینمایی غریب گفت: امسال که تمام شد. اگر قرار بر تولید باشد از سال دیگر این کار را انجام خواهم داد. از امسال که تمام شود برای سال دیگر میرویم که فیلم بسازیم.
سال دیگر با اثری به جشنواره فجر میآیم
لطیفی گفت: سال دیگر با اثری به جشنواره فجر چهل و سوم فیلم فجر میآیم.
این کارگردان همچنین در خصوص انتقادهای محمدحسین لطیفی در جشنواره سال گذشته فیلم فجر گفت: سال گذشته من هیچی نگفتم. اگر قرار بود منتقد باشم که باید خیلی حرف میزدم. سکوت کردم بقیه گفتند.
انتقاد خاصی نبود و احساس کردم آن چیزی که مردم و همکاران گفتند کافی بود
لطیفی در این باره که این انتقادها رسما به چه چیزی بود اظهار داشت: انتقاد خاصی نبود. احساس کردم آن چیزی که مردم و همکاران گفتند کافی بود.
وی همچنین درباره انتخاب نشدن غریب گفت: ترکیب هیات داوران نشان میداد که برای غریب اتفاقهای خیلی ویژهای نخواهد افتاد. ترکیب همیشه نشان میدهد. امسال هم ترکیب هیات مشخص است که چه سمت و سویی دارد.
لطیفی در عین حال در این باره که ترکیب هیات داوران در فجر پارسال آیا زاویه دید مخالفی نسبت به کارگردان غریب داشت؟ گفت: نه. اصلا اینگونه نیست. چرا باید مخالف باشند. همه، رفقای من هستند. یعنی اگر این کار خیلی دیده شود شاید حالمان خوب نشود.
کارگردان فیلم سینمایی روز سوم در پاسخ به این سوال که دلیل اصلی به چشم نیامدن غریب آنگونه که باید، به خاطر بازی بابک حمیدیان بود و این که به نظر برخیها این بازیگر با وجود اینکه بسیار خوب ایفای نقش میکند اما در غریب نتوانست نقش شهید بروجردی را به خوبی ایفا کند؟ گفت: نه. ربطی به بازی بابک نداشت. هر کسی نظر خودش را دارد.
اما واقعیت این است که اگر به گفته برخی حمیدیان نتوانست نقش شهید بروجردی را به خوبی بازی کند، چرا باید برادر، دختر و همسر این شهید در سینما به پهنای صورت اشک بریزند و خداقوت بگوید؟ اگر بد بازی کرده که آنها باید معترض باشند.
لطیفی درباره فیلم روز سوم به عنوان یکی از نمونههای بارز سینمای دفاع مقدس و مقایسه آن با سرباز وظیفه راین گفت: نمیشود این گونه گفت چون پروداکشن ما آنقدر نیست. آقای اسپیلبرگ هم از کارگردانهای بسیار موفق هالیوود است و امکانات و شرایط متفاوت دارند. اما این که فیلم قابل باور میشود پارامترهایی دارد. اول این که کارگردان باید باور کند و در مرحله بعد باید تجربه داشته و کار کرده باشد و قدر لحظات را بداند.
اگر برخی از فیلم های دفاع مقدس تولید خوبی ندارند، به خاطر این است که دو ترکیب اتفاق نمیافتد؛ یا کارگردان جوان است و هنوز تجربه لازم را ندارد و یا این که شرایط برای کارگردان ایجاد نمیشود و در نهایت اصل مهم، باور است.