به گزارش
مردم فردا،نوشیدن قهوه دیگر یک سرگرمی نیست؛ بسیاری برای سلامتی خود این نوشیدنی را در برنامه روزانه خود گنجانده اند و برخی هم معتقدند که با نوشیدن قهوه حس و حال بهتری دارند و خستگی کار روزانه را از خود دور می کنند.
خیلی از ما هر روز قهوه می نوشیم اما سوال این است که آیا قهوه برای سلامتی ما خوب است یا مضر؟
کافئین روز شما را شروع میکند و انرژی شما را افزایش می دهد. می تواند به شما کمک کند تمرکز کنید، خلق و خوی خود را بهبود بخشد و شاید حتی به شما کمک کند طولانی تر زندگی کنید. اما چقدر مقدار از آن زیادی محسوب می شود؟
کافئین، یک محرک طبیعی است که در انواع غذاها مانند دانههای قهوه، برگهای چای، دانههای کاکائو یافت میشود. همچنین می توان آن را به صورت مصنوعی به نوشیدنی هایی مانند نوشابه و نوشابه های انرژی زا اضافه کرد. تحقیقات نشان می دهد که حدود ۹۰ درصد از بزرگسالان ایالات متحده هر روز نوعی کافئین مصرف می کنند.
یکی از محبوبترین راههایی که مردم کافئین دریافت میکنند، قهوه است. دکتر گرگ مارکوس، رئیس بخش تحقیقات قلب و عروق و استاد پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، می گوید مقالات نشان میدهند که مصرف قهوه به طور کلی برای سلامتی مضر نیست. اما من مایل نیستم که به کسی توصیه کنم که قهوه بنوشد، در صورتی که این کار را انجام نمی دهد، یا مصرف آن را برای سلامتی افزایش دهد.
مطالعات نشان دادهاند که کافئین میتواند هم مفید باشد و هم ضرر. افرادی که به طور منظم قهوه مینوشند ممکن است کمتر به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، بیماری پارکینسون و برخی سرطان ها مبتلا شوند. چند مطالعه نشان میدهد که احتمال مرگ آنها در اثر بیماری قلبی و سایر بیماری ها کمتر است.
طبق گفته سازمان غذا و دارو، ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز - معادل چهار یا پنج فنجان قهوه - برای بزرگسالان سالم بی خطر در نظر گرفته می شود. یک فنجان چای سبز یا سیاه ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم کافئین دارد. نوشیدنی های انرژی زا ممکن است حاوی ۴۰ تا ۲۵۰ میلی گرم به ازای هر ۸ اونس باشد و یک قوطی ۱۲ اونسی نوشابه کافئین دار حاوی ۳۰ تا ۴۰ میلی گرم است.
برخی از مطالعات نشان می دهد که می تواند اشتها را کاهش دهد و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. اما دوزهای بالا - ۱۲ فنجان یا بیشتر - می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب در افراد شود، فشار خون را افزایش دهد و منجر به تپش قلب و مشکلات خواب شود. برای افرادی که به طور منظم کافئین مصرف می کنند، قطع ناگهانی مصرف می تواند منجر به علائم ترک، مانند سردرد، خستگی و خلق و خوی افسرده شود.
تعیین مقدار بیش از حد ممکن است سخت باشد. مقدار متوسط کافئین برای یک فرد ممکن است برای شخص دیگری مانند دوز بالا باشد. مارکوس معتقد است به این دلیل است که برخی افراد کافئین را سریعتر از دیگران متابولیزه می کنند. عواملی مانند وزن یک فرد و داروهایی که مصرف می کند نیز می توانند در این امر نقش داشته باشند. نکته پایانی این است که کافئین بر روی افراد متفاوت تأثیر می گذارد.
این ترکیب پیچیده است و ما باید بدانیم که نه تنها ممکن است فواید و مضراتی داشته باشد، بلکه ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
نتایج یک بررسی که توسط مارکوس و همکارانش انجام شده نشان می دهد افراد در روزهایی که قهوه مینوشیدند، فعالیت بدنی بیشتری داشتند و کمتر میخوابیدند. آنها همچنین ضربان قلب نامنظم بیشتری از حفرههای پایینی قلب داشتند، اما تعداد دفعات ضربان قلب غیرعادی سریع از اتاقهای فوقانی کمتر بود.
او گفت افرادی که کافئین را سریعتر متابولیزه میکنند، نسبت به افرادی که بدنشان کندتر آن را تجزیه میکند، مشکلات خواب کمتری داشتند.
مارکوس به بیمارانی که مشکل خواب دارند یا ریتم غیرطبیعی قلب را تجربه می کنند، می گوید که ببینند کافئین ممکن است چه نقشی ایفا کند. "من به طور کلی توصیه می کنم که برای بیمارانی که از مشکلات خواب یا تپش قلب رنج می برند معقول است که مصرف کافئین خود را آزمایش کنند. مدتی کافئین را ترک کنند تا ببینید آیا تفاوتی ایجاد می کند." اما او توصیه ای برای اجتناب از کافئین نمی کند.
مارکوس بین کافئینی که مردم از قهوه دریافت می کنند و چای داغ یا سرد فرقی نمی گذارد. او در مورد مصرف نوشیدنی های انرژی زا که معمولاً دارای غلظت بالاتری از کافئین هستند و همچنین شیرین کننده ها یا کربوهیدرات های اضافه شده معتقد است: هیچ مدرکی وجود ندارد که آنها فوایدی برای سلامتی داشته باشند. تحقیقات نشان داده است که نوشیدنیهای انرژیزا میتوانند باعث فعالیت الکتریکی غیرطبیعی در قلب و افزایش فشار خون شوند که برای چندین ساعت ادامه مییابد.