تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۱۷
جالب است ۰
در حالی که در روزهای اخیر مذاکرات لغو تحریم‌ها در وین روزهای حساس و مهمی را طی می‌کند، ایران و کشورهای ۱+۴ همچنان در انتظار اخذ تصمیمات سیاسی و نشانه‌هایی از اراده و جدیت واشنگتن برای رسیدن به توافق هستند.
روزهای حساس مذاکرات وین؛ در انتظار نشانه‌هایی از اراده آمریکا
به گزارش مردم فردا،مذاکرات وین این روزها در حالی پیگیری می‌شود که مدتهاست جمهوری اسلامی ایران تصمیم خود را گرفته است و به اذعان همه طرف‌های حاضر در وین، پیشرفت در روند مذاکرات تنها به تصمیمات سیاسی واشنگتن بستگی دارد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در دیدار با خوسه مانوئل آلبارز وزیر خارجه اسپانیا  درباره مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین خاطر گفت: گفت‌وگوها در وین به نقطه‌ای رسیده که نیازمند اتخاذ تصمیمات سیاسی طرف غربی برای رسیدن به توافق هستیم و در این راستا سه کشور اروپایی باید به نقش خود به عنوان اعضای برجام‌ توجه و تلاش کنند حقوق و منافع مشروع ایران رعایت شود.
امیرعبداللهیان در ادامه دیدارهای خود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، با جوزف بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد.
وی در این دیدار با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تمامی ابتکارات و پیشنهادات ممکن را ارائه کرده است، اظهار کرد: اکنون وقت آن رسیده که آمریکا و سه کشور اروپایی نیز با اخذ تصمیم های سیاسی لازم، نشان دهند اراده واقعی برای رسیدن به توافق در کمترین زمان را دارند.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکیدکرد: اگر ابتکارات ایران نبود، تا این حد به توافق نزدیک نبودیم اما طرف مقابل باید بداند تهران خطوط قرمز خود را نادیده نخواهد گرفت.
روزهای حساس گفت‌وگوها؛ در انتظار نشانه‌هایی از اراده و جدیت واشنگتن
نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت که عدم اخذ تصمیمات سیاسی و نمایش اراده جدی توسط واشنگتن باعث تطویل این مذاکرات شده است. آمریکا همواره تلاش دارد با نمایش‌ها و بازی‌های تکراری، توپ را در زمین ایران بیاندازد و جمهوری اسلامی را مقصر شرایط فعلی در موضوع برجام نشان دهد.
در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک با محوریت لغو تحریم‌ها در وین، علی باقری مذاکره‌کنند ارشد جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته با انریکه مورا هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک و نماینده اتحادیه اروپا در وین دیدار کرد.
رئیس هیأت مذاکره‌کننده کشورمان همچنین در ادامه دیدارها در وین، با وانگ کوان رئیس هیات مذاکره‌کننده چین نیز ملاقات کرد.
روزهای حساس گفت‌وگوها؛ در انتظار نشانه‌هایی از اراده و جدیت واشنگتن
در طول هفته‌های گذشته مذاکرات در سطوح و قالب‌های مختلف بین هیات‌های مذاکره‌کننده جریان داشت. تیم مذاکره‌کننده کشورمان بر اساس اصول و دستورالعمل‌ها، پیشنهادها و خواسته‌های روشن خود را روی میز مذاکرات قرار داده است و دستیابی به یک توافق خوب را دنبال می‌کند.
اگرچه در روند مذاکرات نشانه‌هایی از پیشرفت مشاهده می‌شود، اما طرف‌های غربی باید دست از مقصرنمایی ایران در وضع فعلی در مذاکرات بردارند و با توجه به اینکه در توافقات گذشته به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکردند، تعهدات خود در توافق احتمالی آتی را تصمین کنند.
در همین راستا، موضوع تضامین از مسائل مد نظر ایران است؛ ایران با توجه به بدعهدی‌های آمریکا در موضوع برجام، تاکید دارد که اراده خود را به صورت جدی و قابل راستی آزمایی نشان دهد. آمریکا باید تضمین بدهد که در صورت هرگونه توافق احتمالی اجرای آن توسط ایالات متحده پایدار خواهد بود.
در حوزه رفع تحریم‌ها نیز، جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو تمامی تحریم‌هایی است که ترامپ پس از خروج از برجام علیه اشخاص و نهادهای جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده، است. همچنین ایران تاکید دارد که  تحریم‌هایی که مانع انتفاع اقتصادی ایران از برجام شده، است.
در طول یک ماه گذشته، کار فشرده‌ای در زمینه نهایی‌سازی متون پیش‌نویس توافق احتمالی در وین صورت گرفته و در این مدت دو بسته پیشنهادی یکی از جانب طرف غربی و یکی از جانب هیأت ایرانی بر روی میز قرار گرفته است.
در حالی که به اذعان طرف‌های مذاکره‌کننده، گفت‌وگوها به مراحل پایانی خود نزدیک شده است، برخی تلاش‌های رسانه‌های غربی با هدف تحریف روند گفت‌وگوها و روایت‌سازی در مورد نحوه نگارش متون همچنان ادامه دارد.
وانگ کوان مذاکره کننده ارشد چین عصر یکشنبه پس از دیدار با هیات ایرانی در وین در چارچوب هشتمین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت که تلاش‌های خیلی خوبی برای کاهش اختلافات جریان دارد. سرگرم کاهش اختلافات اختلافات هستیم و تلاش‌های خیلی خوبی در این زمینه جریان دارد.
روزهای حساس گفت‌وگوها؛ در انتظار نشانه‌هایی از اراده و جدیت واشنگتن
علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران هفته پیش با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: بعد از هفته‌ها مذاکرات فشرده، بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده‌ایم اما تا وقتی درباره همه‌چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است.
وی با بیان اینکه ‌واقع‌بینی، خودداری از زیاده‌خواهی و توجه به تجربه چهار سال گذشته لازمه تحقق این هدف است، افزود: زمان تصمیم‌گیری طرف‌های مذاکراتی ما فرا رسیده است.
روز گذشته (یکشنبه) نیز ۲۵۰ نماینده مجلس در بیانیه‌ای خطاب به رئیس جمهوری تاکید کردند که با خط قرمز قرار دادن منافع ملت ایران بدون اخذ تضامین لازم متعهد به هیچ توافقی با بدعهدان نشوید.
رژیم صهونیستی نیز در ادامه نگرانی‌های خود درباره هرگونه توافق میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا، نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی، روز یکشنبه در نشست هفتگی دولت رژیم صهیونیستی تصریح کرد که احتمالاً بزودی توافق صورت گیرد.
وی با ابراز نگرانی از سرنوشت رژیم صهیونیستی در آینده، گفت که این رژیم خود را برای مرحله بعدی آماده می‌کند تا بتواند امنیت خود و صهیونیستها را تامین کند.
روزهای حساس گفت‌وگوها؛ در انتظار نشانه‌هایی از اراده و جدیت واشنگتن
دور هشتم مذاکرات که از ۶ دی ماه در وین آغاز شده، یکی از طولانی‌ترین دورهای مذاکرات است و شرکت‌کنندگان سرگرم تکمیل پیش‌نویس متن توافق و تصمیم‌گیری در مورد برخی موضوعات اختلافی بوده‌اند. قریب به اتفاق هیات‌ها اذعان دارند که گفت‌وگوها به رغم پیچیدگی برخی مسائل رو به جلو و در مسیر پیشرفت است.
https://mardomefarda.ir/vdcc.1q0a2bq1sla82.html
منبع : ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما