به گزارش
مردم فردا،علیرضا پیمان پاک که رئیس جمهوری و وزیر صنعت را در سفر به قطر همراهی میکند، با اشاره به دیدارهای برگزار شده با مقامات دولتی این کشور، اظهار داشت: در دیدار با وزیر صنعت و تجارت قطر در خصوص ایجاد مرکز تجاری ایران در این کشور به منظور مدیریت و پیگیری مسائل و مشکلات تجار و برنامهریزی برای ارتباط صحیح تاجران برتر دو کشور گفت و گو و مقرر شد مرکز تجاری با همکاری طرف قطری ایجاد شود.
وی افزود: در این دیدارها همچنین با بررسی مسائل مربوط به پهلوگیری کشتیهای ایرانی مقرر شد با توجه به تفاهم نامه میان وزیر راه و شهرسازی ایران با وزیر همتای خود در قطر، تسهیل سازی در این زمینه صورت گیرد.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به نقش ویژه ایران در ترانزیت، خاطرنشان کرد: ظرفیت ایران به عنوان پل ارتباطی میان کشورهای حاشیه خزر و روسیه با قطر، هند و کشورهای آفریقایی به منظور صادرات مجدد و ترانشیپ مورد استقبال طرف قطری قرار گرفت و وزات صمت مسئولیت پیگیری و انجام آن را عهده دار شد.
وی افزود: مسائل بانکی، مالی و پولی و همچنین ضمانتها و فعال سازی صندوق ضمانت صادرات در قطر نیز مورد بحث و بررسی جدی قرار گرفت.
پیمان پاک تصریح کرد: مشارکت قطر در توسعه ظرفیت برخی صنایع مانند تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و دارویی در ایران بررسی و مورد استقبال قرار گرفت.
وی تاکید کرد: در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به کشورهای مختلف مانند عراق، جنوبشرق آسیا و آفریقا بحث و گفتگو شد و طرف قطری به منظور همکاری در این زمینه ابراز علاقمندی کرد.
پیمان پاک با اشاره به نزدیک شدن جام جهانی فوتبال که در کشور قطر برگزار میشود، گفت: یکی از موضوعات مهم که در این دیدارها مورد مذاکره قرار گرفت، راهاندازی کارگو (حمل بار) و حمل هوایی بار به قطر بود و مقرر شد طی هفتههای آتی با توافقات صورت گرفته اولین پرواز کارگو آغاز شود.
وی افزود: مسائل مرتبط با گردشگری نیز بررسی شد تا از ظرفیت بازدیدکنندگان و مسافرینی که به منظور دیدار از رویداد جام جهانی به قطر سفر میکنند، برای بازدید و برگزاری تورهای مختلف در ایران برنامهریزی شود و این موضوع نیز از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دنبال خواهد شد.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به جلسات با بخش خصوصی، اظهار داشت: نشستی با رئیس اتاق بازرگانی قطر و با حضور اعضای اتاق مشترک ایران و قطر برگزار خواهد شد تا در خصوص ارتباط اتاقهای بازرگانی و همچنین اصلاح آئیننامه اتاق مشترک ایران و قطر برای فعالتر شدن این اتاق گفتگو و تبادل نظر صورت گیرد.
پیمان پاک خاطرنشان کرد: نشستهایی با سرمایهگذاران قطری و بهویژه شرکتهایی که امنیت غذایی قطر را بر عهده داشتند برگزار و مقرر شد در زمینه کشت فراسرزمینی برای تأمین اقلام مورد نیاز اقدام کرده و در قالب مشارکت تولید و تجارت نیز برای برخی محصولات حوزههای دارای مزیت ایران مذاکرات جدی انجام شود.
وی گفت: برخی از پروژهها مانند تجاریسازی حوزههای دانشبنیان در قطر و در ایران مورد بحث قرار گرفت و پس از معرفی فهرستی از پروژهها، با اعلام آمادگی برخی از سرمایهگذاران قطری، تعدادی از آنها مورد موافقت اولیه قرار گرفت و مقرر شد طی یک ماه آینده هیات های سرمایهگذاری قطری جهت بازدید با کشورمان سفر کنند و این شیوه از همکاری با تأمین منابع مالی از سوی قطر در گام نخست برای پروژههای کوچک و متوسط آغاز گردد