به گزارش
مردم فردا،صالحی گفت: در بین کشورهایی که ایران به آنها برق صادر میکند، عراق بیشترین میزان را با عدد ۱۲۰۰ مگاوات دارد، همچنین ایران به پاکستان ۱۲۰ مگاوات و به افغانستان ۸۰ مگاوات برق صادر میکند. همچنین ایران به ارمنستان گاز صادر و از آن برق دریافت میکرد. کشور ما به علت قرار گیری در کریدور شمال - جنوب میتواند به قاب انرژی در دنیا تبدیل شود، که باید برای آن برنامه ریزی کرد. علاوه بر برنامه ریزی باید مصرف داخلی را بهینه کرد تا با احداث خطوط انتقال شبکه برق، بتوانیم برق را به سایر کشورها هم صادر کنیم.
او میگوید: تابستان با خاموشیهای مکرری مواجه بودیم، بنابراین در آن زمان صادراتی به کشورهای دیگر نداشتیم. طبق قرارداد اگر ایران برق اضافه داشته باشد، میتواند آن را صادر کند و بنابراین در زمان کمبود اجازه صادرات نداشتهایم. پس صادرات در زمانی غیر از کمبود یا زمانی که پیک مصرف نباشد، اتفاق میاُفتد.
در زمستان صادرات ایران به عراق کمتر است، چرا که در فصولی که خود نیازمند برق هستیم یا در پیک مصرف قرار داریم به کشورهای دیگر برق صادر نمیکنیم.
به گفته آقای حائری معاون وزیر نیرو ایران با تمام کشورهایی که مرز خاکی دارند، صادرات و واردات برق داشتهایم، میزان صادرات برق ایران به کشورها ۲۵۰۰ مگاوات به مبلغ ۶۰۰ میلیون دلار است، که قرار است این تبادل را به ۱۰ هزار مگاوات برسانیم. در حال حاضر میزان صادرات ۲ یا ۳ برابر واردات است.