به گزارش
مردم فردا،سامسونگ قصد دارد بیش از پیش به گوشیهای ارزانقیمت خود توجه نشان بدهد و در همین راستا به جای تمرکز بر کشورهای توسعهیافته، بیشتر از گذشته به بازارهای نوظهور توجه نشان خواهد داد. بخشی از این استراتژی جدید هم افزایش استفاده از تراشههای اختصاصی اگزینوس برای این گوشیها است.
این شرکت مدتی قبل از گلکسی A13 4G مبتنی بر چیپست Dimensity 700 رونمایی کرد ولی حالا قصد دارد برای بازار آمریکای شمالی این گوشی را با تراشهی اگزینوس ۸۵۰ به دست کاربران برساند. گفتنی است نسل قبلی این گوشی یعنی گلکسی A12 مورد توجه گستردهای قرار گرفت و بر اساس آمارهای منتشر شده، حدود ۵۱.۸ میلیون واحد از آن در سال ۲۰۲۱ به فروش رسید. این یعنی پرفروشترین گوشی سال ۲۰۲۱ بوده و ظاهرا اولین گوشی هوشمندی است که توانسته بیش از ۵۰ میلیون واحد به فروش برسد.
در رابطه با تراشههای سامسونگ هم به تازگی گزارشی منتشر شده که در آن آمده سامسونگ برای تولید تراشههای ۳ نانومتری خود با مشکلات بزرگی مواجه شده است. همانطور که احتمالا میدانید تراشههای ۳ نانومتری در مقایسه با نمونههای ۴ نانومتری از عملکرد بهتر و مصرف انرژی کمتر بهره میبرند. اما با پیشرفت فناوری ساخت، چالشهای به وجود آمده هم بیشتر میشوند. سامسونگ قصد دارد برای نسل بعدی اگزینوس ۲۲۰۰ از فناوری ساخت ۳ نانومتری استفاده کند که با توجه به بازده پایین خطوط تولید این تراشهها، به نظر میرسد سال آینده این شرکت با کمبود تراشههای پرچمدار اگزینوس روبرو خواهد شد. هنوز مشخص نیست که آیا سامسونگ در این زمینه میتواند بر مشکلات غلبه کند یا نه.
روی هم رفته طی سالهای گذشته تراشههای اگزینوس با حواشی زیادی روبرو شدهاند و به همین خاطر کاربران زیادی همواره درخواست پایان استفاده از این تراشهها-بهخصوص برای گوشیهای پرچمدار-را مطرح کردهاند. سامسونگ با وجود اینکه بودجهی هنگفتی را برای ساخت این تراشهها هزینه کرده، اما هنوز نتوانسته مانند مدیاتک، کوالکام و اپل در این زمینه عملکرد فوقالعادهای را ارائه کند. این در حالی است که تا همین چند سال قبل مدیاتک به عنوان سازندهی تراشههای ضعیف شناخته میشد، اما حالا یکی از رقبای قدرتمند کوالکام محسوب میشود و حتی در زمینهی برخی تراشهها و برخی حوزهها عملکرد بهتری نسبت به محصولات کوالکام ارائه میدهد.
در نهایت باید به حواشی ایجاد شده برای جدیدترین تراشهی پرچمدار سامسونگ یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ اشاره کنیم. این تراشه برای اولین بار از پردازندهی گرافیکی طراحی شده توسط AMD بهره میبرد ولی همین پردازندهی گرافیکی به پاشنهی آشیل این چیپست تبدیل شده است. طبق بررسیهای صورت گرفته، پردازندهی موجود در اگزینوس ۲۲۰۰ تفاوت زیادی با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ندارد اما در زمینهی پردازندهی گرافیکی تفاوت زیادی بین این دو دیده میشود. اما تحت فشار زیاد، هر دو تراشه عملکرد خوبی از خود به نمایش نمیگذارند که مدیران کوالکام ظاهرا بر این باور هستند این مشکل به نحوهی ساخت این تراشه در کارخانههای کوالکام برمیگردد.
باید یادآوری کنیم که در کل کارشناسان بر این باور هستند تراشههای تولید شده در کارخانههای شرکت TSMC کیفیت بهتری نسبت به تراشههای تولیدی سامسونگ دارند. به همین خاطر مدیران کوالکام تصمیم گرفتهاند تولید مدل پلاس اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را به این شرکت تایوانی واگذار کنند. در کل بخش تراشههای سامسونگ وضعیت خوبی ندارد و طی چند سال گذشته هم بهبود چشمگیری در وضعیت این بخش به دست نیامده است. باید ببینیم آیا سامسونگ در آیندهی نزدیک میتواند این مشکلات را برطرف کند یا نه.