معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به روند افزایشی موارد شناسایی ابتلا به «امیکرون» در کشور، گفت: موثرترین کار در پیشگیری از اُمیکرون، رعایت پروتکلها، ماسک زدن و رعایت فاصلهگذاری و همچنین تزریق دز سوم واکسن است و توصیه میکنم افراد حتما دز سوم واکسن را تزریق کنند.
مجموع مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۸۶ میلیون و ۸۹۱ هزار و ۷۸۴ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۴۴۶ هزار و ۳۱۵ نفر بر اثر این بیماری تأیید شده است و ۲۵۳ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۶۴۰ نفر از مبتلایان نیز تاکنون بهبود یافتهاند.
دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا، با بیان اینکه در حال حاضر میتوان گفت که اُمیکرون در کشور در گردش است، گفت: کمیته ملی واکسن پیشنهاد انجام واکسیناسیون ۵ تا ۱۱ سال را مصوب کرده و ارائه داده است و باید دید تصمیم ستاد چه میشود.
رییس بخش فرمولاسیون فرآورده های نوترکیب انستیتو پاستور ایران گفت: تولید واکسن های پاستوکووک و پاستوکووک پلاس از مرز ۱۰ میلیون دز عبور کرد و در آینده به ۱۵ میلیون دز میرسد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: براساس نتایج تحقیقات تزریق دز بوستر واکسن کرونا حدود 80 درصد بر انواع شدید اُمیکرون تاثیر دارد، بنابراین باید در این مدت واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود.
به دنبال درخواستهای مطرح شده برای برگشت دورکاری کارکنان، اعلام سازمان اداری و استخدامی از این حکایت دارد که صدور بخشنامهای در این رابطه منوط به ابلاغ ستاد ملی کروناست ولی بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۹ امکان دورکاری وجود دارد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: با توجه به این که امیکرون در کشور ما هفته گذشته شناسایی شده است و با توجه به زمان تکثیرش که حدود یک ونیم تا ۳ روز است، انتظار میرود که اگر پروتکلها رعایت نشود و واکسیناسیون انجام نشود، حداقل سه تا ۴ هفته آینده با اوج امیکرون در ایران مواجه شویم.
عضو کمیته ملی واکسن کووید۱۹ با تشریح لزوم ساخت انواع مختلف پلتفرمهای واکسن کرونا در ایران، گفت: تصور باطلی است که فکر کنیم کرونا تمام میشود و سال بعد واکسن لازم نداریم. لذا باید انواع واکسن را تولید کنیم و تولید کننده هم حتما حمایت شود.
معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران با اشاره به تدوین دستورالعمل فاز ششم طرح شهید سلیمانی برای مقابله با کرونا، گفت: باید در فاز ششم از روش سنتی ردیابی بیماران خارج شویم و به ردیابی و قرنطینه هوشمند برسیم؛ زیرا اگر بخواهیم با روش سنتی کار کنیم موفق نخواهیم بود.
کارشناسان بهداشت عمومی در آمریکا تاکید کردهاند که برای مقابله با سویه اُمیکرون اقدامات پیشگیرانهای که همواره بر رعایت آنها تاکید شده ضروری است و سه فاکتور ماسک، واکسن و دُز یادآورنقش کلیدی در مهار این سویه دارند.
بر اساس نتایج مطالعه جدید منتشر شده دانشگاه بهداشت و علوم اورگان ایالات متحده ابتلا به کرونا بعد از واکسیناسیون به میزان زیادی پاسخ ایمنی به سایر سویههای ویروس کرونا را افزایش میدهد.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت اظهار کرد: از آنجایی که اکثر دانشجویان دو دز واکسن کرونا را تزریق کرده اند و در مراکز درمانی حضور دارند و پروتکل های بهداشتی را رعایت میکنند وضعیت ابتلا به کرونا پس از بازگشاییها در دانشگاههای علوم پزشکی بسیار پایین است.
شرکت داروسازی فایزر با بیان اینکه همهگیری کووید-۱۹ ممکن است سال ۲۰۲۳ میلادی ادامه پیدا کند از برنامههایی برای تولید واکسن سهدُز کرونا برای کودکان دو تا ۱۶ ساله خبر داد، اقدامی که میتواند روند صدور مجوز آن را به تاخیر بیندازد.
در حالی که گواهی صوری آزمایش کرونا برای زائران عتبات تا یک میلیون تومان هزینه داشته است، سازمان حج و زیارت این اقدام برخی کاروانهای عتبات را تخلف اعلام کرد و از برخورد با کاروانهای متخلف خبر داد.