به گزارش
مردم فردا،سامانه خودنویس، گامی تازه در جهت شفافیت و عدالت در بازار مسکن است که با هدف تسهیل و تسریع فرآیند عقد قراردادهای ملکی، مسیر نوینی را پیش روی مردم قرار داده است. این سامانه به افراد این امکان را میدهد که بدون نیاز به مراجعه به مشاوران املاک و بدون پرداخت هزینههای اضافی، قراردادهای اجاره و معاملات مسکن خود را بهصورت رایگان و آنلاین ثبت کنند.
دسترسی ۲۴ ساعته متقاضیان به سامانه خودنویس
از ابتدای امسال تا مرداد ماه، بهرهگیری از سامانه خودنویس موجب صرفهجویی میلیارد تومان برای مردم شده است و توانسته به عنوان جایگزینی کارآمد، انحصار مشاوران املاک و دلالان در بازار مسکن را به چالش بکشد. این سامانه با حذف واسطهها و کاهش هزینهها، امکان انتخاب آزادانه را برای مردم فراهم کرده و به آنها اجازه میدهد در صورت تمایل، قراردادهای خود را مستقیماً بین مالک و مستاجر منعقد کنند. همچنین، سامانه خودنویس با دسترسی ۲۴ ساعته و کاربری آسان، انعطاف و راحتی بیشتری برای کاربران به ارمغان آورده و بستری هوشمند و کارآمد برای ایجاد عدالت و شفافیت در بازار مسکن ایجاد کرده است.
اسماعیل سیاوشی، نماینده مجلس گفت: سامانه خودنویس میتواند با ارائه امکان عقد قراردادهای رایگان و بدون واسطه، به کاهش فشار اقتصادی بر خانوارها و افزایش دسترسی مردم به مسکن مناسب کمک شایانی کند.
سیاوشی با بیان اینکه مسکن همواره یکی از نیازهای اساسی هر خانوار بهشمار میرود و داشتن سرپناه مناسب از جمله حقوق بنیادی هر شهروند است گفت: در کشور ما، قانون اساسی بهطور مشخص دولت را مکلف کرده که امکان دسترسی مردم به مسکن مناسب را فراهم کند.
وی ادامه داد:طی سالهای اخیر، روند رو به رشد قیمت مسکن و تبدیل شدن آن به کالایی سرمایهای، این نیاز اولیه را به دغدغهای بزرگ برای بسیاری از خانوارها تبدیل کرده است. در شرایط کنونی، مسکن به بستری برای سرمایهگذاری و سودجویی برخی افراد بدل شده است و این موضوع نه تنها به افزایش قیمتها دامن زده، بلکه فشار اقتصادی زیادی را به اقشار متوسط و ضعیف جامعه وارد کرده است.
او بیان کرد:بسیاری از خانوادهها مجبورند درصد قابل توجهی از درآمد ماهانه خود را به تامین مسکن اختصاص دهند، در حالی که تعداد زیادی از افراد با واسطهگری و سوداگری، قیمتها را به صورت مصنوعی افزایش داده و امکان خانهدار شدن را برای بسیاری از مردم دشوارتر کردهاند.
نماینده مجلس تاکید کرد: سامانه خود نویس در قالب قانون جهش تولید مسکن، راهاندازی شده است. این سامانه، با هدف ایجاد شفافیت و کاهش دخالت واسطهها، به گونهای طراحی شده که تمامی قراردادهای ملکی بتوانند بهصورت آنلاین و بدون نیاز به مشاوران املاک منعقد شوند.
سیاوشی خاطرنشان کرد:این سامانه از پشتیبانی قانونی لازم برخوردار است و قراردادهایی که در آن به ثبت میرسند، از اعتبار رسمی و حقوقی بهرهمند خواهند بود. از دیدگاه کارشناسان، سامانه خودنویس میتواند به ایجاد شفافیت در بازار مسکن و همچنین حذف سوداگران و واسطهها کمک شایانی کند. این سامانه بستری فراهم میآورد که در آن تمامی افراد بدون نیاز به واسطهگریها و هزینههای اضافی، قراردادهای ملکی خود را با اطمینان و شفافیت بیشتر انجام دهند.
سیاوشی اظهار کرد: راهاندازی سامانه خودنویس، علاوه بر تسهیل روند خرید و فروش و اجاره مسکن، برای خانوادههای کمدرآمد و متوسط جامعه که بهطور معمول از بیشترین فشار اقتصادی برخوردارند، مزایای قابلتوجهی بههمراه دارد. به عنوان نمونه، هزینههای مربوط به حق کمیسیون و پرداخت به مشاورین املاک در این سامانه به حداقل رسیده است، که این امر میتواند برای خانوارهایی که با محدودیتهای مالی مواجه هستند، تفاوت محسوسی ایجاد کند.
حذف واسطهها از طریق سامانه خودنویس
او بیان کرد:با وجود این سامانه، دیگر الزامی برای مراجعه به مشاوران املاک و پرداخت هزینههای اضافی وجود ندارد، و خانوادهها میتوانند با آسودگی بیشتر و آزادی انتخاب بالاتری، مسکن موردنظر خود را انتخاب کنند. این رویکرد همچنین باعث شکسته شدن انحصار مشاورین املاک میشود و افراد را از پرداخت هزینههای گزاف و بدون توجیه معاف میکند.
وی ادامه داد: از دیگر مزایای سامانه خودنویس، حذف واسطهها و کاهش فعالیتهای سوداگرانه در بازار مسکن است. این سامانه، با ایجاد یک فضای شفاف و تحت نظارت، به جلوگیری از ورود واسطهها و سوداگرانی که به نوسانات بیدلیل در قیمتها دامن میزنند، کمک میکند. بهویژه در مناطقی که فعالیت مشاورین املاک به افزایش غیرواقعی قیمتها منجر شده، سامانه خودنویس میتواند تاثیرات مثبتی در تعدیل قیمتها و دسترسی آسانتر مردم به مسکن داشته باشد. تجربه نشان داده که عملکرد مشاورین املاک در بسیاری از موارد، بهجای کمک به تثبیت قیمتها، به افزایش دلبخواهی آنها دامن زده و بر اساس شرایط بازار، قیمتها را بدون توجه به واقعیتهای اقتصادی، بالا و پایین کردهاند.
وی ادامه داد:سامانه خودنویس با ورود به این عرصه، کنترل قیمتها را از دست مشاورین خارج کرده و به مردم امکان میدهد تا با قیمتهای واقعی و منصفانهتری به مسکن دسترسی پیدا کنند.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: استفاده گسترده از سامانه خودنویس نه تنها به نفع مردم بلکه به نفع اقتصاد ملی نیز خواهد بود. گسترش استفاده از این سامانه و مقاومت در برابر فضاسازیهای منفی و مخالفتهای احتمالی، میتواند به ایجاد یک بازار رقابتی سالم در حوزه مشاورین املاک و افزایش کیفیت خدمات آنها را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین سامانه خودنویس با حذف واسطهها و کاهش هزینهها، میزان رضایت عمومی از عملکرد بازار مسکن افزایش خواهد یافت و خانوادهها با احساس امنیت و شفافیت بیشتری اقدام به خرید یا اجاره مسکن خواهند کرد. بهویژه در شهرستانها و مناطق محروم، استفاده از سامانه خودنویس میتواند دسترسی مردم به مسکن مناسب را تسهیل کرده و به توسعه پایدار این مناطق کمک کند.
وی ادامه داد: بنابراین، سامانه خودنویس با هدف ایجاد تعادل در بازار مسکن و حمایت از اقشار ضعیف و متوسط جامعه، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا خواهد کرد. از آنجا که یکی از عوامل اصلی تورم مسکن، واسطهگری و سوداگران بودهاند، حذف آنها از طریق این سامانه به کاهش هزینههای خانوارها و تعدیل قیمتها منجر میشود.
او بیان کرد: در صورتی که دولت با اراده و قدرت از این سامانه حمایت کرده و آن را گسترش دهد، میتوان امید داشت که بازار مسکن به سمت تعادلی پایدار حرکت کند و خانهدار شدن برای همه اقشار جامعه ممکنتر شود.
سیاوشی افزود: سامانه خودنویس به مردم امکان میدهد تا بدون نیاز به مراجعه به مشاوران املاک و بهصورت رایگان، قراردادهای اجاره یا معاملات مسکن خود را ثبت کنند. این سامانه با حذف واسطهها و کاهش هزینهها، ۳هزار میلیارد تومان صرفهجویی برای مردم به همراه داشته است. کاربری آسان و دسترسی ۲۴ ساعته آن، افراد را قادر میسازد تا به انتخاب خود میان مراجعه به مشاوران املاک یا عقد مستقیم قرارداد بین مالک و مستاجر تصمیم بگیرند و به این ترتیب، به شفافیت و عدالت در بازار مسکن کمک میکند.